פיצה ביתית טעימה וקלה להכנה על בסיס בצק מוצרלה וללא טיפה של קמח או גלוטן (וגם מעט מאוד פחמימות) - קשה להאמין, אבל היא קיימת!
כבר אין צורך להתגעגע לפיצה בפסח, פשוט הכינו את הפיצה הזו. התענוג מובטח. כל המרכיבים בפיצה איכותיים וטעימים ומבטיחים תוצאה נהדרת. מתאימה לכל מי שנמנע מגלוטן, בתזונה דלת פחמימות, בתזונת פליאו וגם לכל מי שפשוט אוהב פיצות טעימות.
לבסיס הפיצה השתמשתי בגבינת מוצרלה (כל גבינת מוצרלה תתאים. אני אוהבת את של שופרסל ושל גד), ובקמח שקדים מעולה שקניתי באתר אייהרב האהוב.
מצרכים (לשתי פיצות בינוניות):
לבצק:
400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
10 כפות קמח שקדים
2 ביצים
2/3 כפית מלח
לרוטב:
כפית שמן זית איכותי
כפית שום כתוש
פחית עגבניות קצוצות דק
2 כפות גדושות רסק עגבניות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל(אופציונאלי)
מעט אורגנו
מעט בזיליקום - טרי או יבש
מעל הרוטב:
גבינת מוצרלה מגוררת/גבינה צהובה
ירקות לבחירתכם
כל תוספת אחרת שאתם אוהבים (אני לא שופטת).
ההכנה:
נתחיל עם הרוטב: חממו שמן זית במחבת, טגנו טיגון מהיר את השום הכתוש (זהירות שלא יישרף, אחרת טעמו יהפוך למריר). הוסיפו את העגבניות הקצוצות ואת רסק העגבניות, ערבבו היטב. הוסיפו את התבלינים ובשלו על אש בינונית כחמש דקות.
חממו את התנור ל- 200 מעלות ובינתיים הכינו את הבצק - המיסו במיקרוגל או על אש נמוכה את גבינת המוצרלה המגוררת, הוסיפו ביצה, את קמח השקדים והמלח ולושו היטב עד שייטמעו בגבינה.
את הבצק העבירו לתבנית שריפדתם מבעוד מועד בנייר אפיה, שטחו את הבצק עד לעובי של כחצי ס"מ. הכניסו לתנור ל- 2 דקות והוציאו להמשך ההכנה. צקו על את הרוטב, הוסיפו את התוספות - והכניסו שוב לתנור, הפעם לכ- 20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והפיצה מוכנה.
בתיאבון וחג שמח!
תגובות
הוסף רשומת תגובה