בכל פעם שאני מכינה אוכל תאילנדי השיש במטבח שלי הופך לצבעוני. לא רק מכיוון שבמתכונים התאילנדים משולבים ירקות רבים שהופכים אותם לבריאים יותר, אלא בעיקר בזכות הרטבים של "Healthy Boy" - הבקבוקים עם הילד השמנמן עליהם, שתמיד נמצאים אצלי במקרר, מוכנים לכל זמן בו יתחשק לי לפנק את עצמי במנות תאילנדיות.
ובדיוק עם הרטבים המעולים האלה בישלנו בסדנה התאילנדית שהתקיימה בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים", סדנת שף, או מדויק יותר "סדנת שפית", שהעבירה לנו השפית המקסימה והמוכשרת סוואלי אלדר.
זו הפעם השניה שאני פוגשת את סוואלי, ובכל פעם אני מתמוגגת מהמנות שהיא מכינה ונהנית ללמוד ממנה מתכונים מפנקים במיוחד מהמטבח התאילנדי, המתאפיין בשילוב טעמים - חריף, חמוץ ומתוק שמתמזגים יחדיו ויוצרים שלמות קולינארית. אני שמחה לחלוק גם כאן חלק מהמתכונים שהכנו בסדנה ולפנק אתכם במתכונים תאילנדים מנצחים וקלילים.
צ'יקן באגט
המנה הקלאסית שמכיר כל תאילנדי שביקר בתאילנד משום שהיא נמכרת בכל פינת רחוב - צ'יקן באגט. נתחי עוף עסיסיים שהמתינו במרינדה וטוגנו במעט שמן אורז. תענוג אמיתי.
ואפשר גם בלי בגט:
מצרכים:
600 גרם נתחי פרגיות משוטחים וחתוכים ל 3 נתחים
למרינדה:
2 כפות רוטב סויה בהיר healthy boy
2 כפות רוטב סויה מתוקה healthy boy
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק healthy boy
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר מגורר
2 כפות שמן אורז
בצל שארלוט קצוץ
4 לחמניות באגט
4 כפות מיונז
1 כף רוטב צי`לי מתוק healthy boy
2 מלפפונים פרוסים דק לאורך
אופציה- עלי כוסברה
4 כפות מיונז
1 כף רוטב צי`לי מתוק healthy boy
2 מלפפונים פרוסים דק לאורך
אופציה- עלי כוסברה
הכנה:
מערבבים את הכל הרטבים (סויה בהירה, סויה מתוקה וצ'ילי מתוק) ביחד, ומוסיפים את השום והג'ינג'ר. משרים את הפרגיות כחצי שעה במרינדה.
מחממים את הווק עם שמן אורז על להבה גבוהה ומקפיצים את הבצל כ- 2 דקות. מוסיפים את הנתחים ולוחצים אותם למחבת בעזרת כף או מרית על מנת שייחרכו מעט. הופכים וצולים גם בצד השני כ 3 דקות או עד שצבע העוף הופך לאטום. מוסיפים את נוזלי המרינדה ומבשלים כדקה נוספת, עד שהם עוטפים את העוף.
מכינים את הכריך:
מערבבים מיונז עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב קארי, ומורחים על הבאגט.
מסדרים בתוכו את נתחי הפרגיות, פרוסות מלפפון, עלי כוסברה, וירקות נוספים שאוהבים.
בטיגון העוף השתמשנו בשמן סובין אורז שהייחוד שלו הוא בכך שכמעט אין לו ריח בעת הטיגון, והוא נשרף רק בטמפרטורה גבוהה מאוד של 280 מעלות. אימצתי אותו למטבח הפרטי שלי בזכות היתרונות האלה.
הרטבים בהם השתמשנו בהכנת המנה:
סלט סום טאם
מנה טעימה וקלילה נוספת שהכנו ומתאימה בדיוק לחודשי הקיץ ולשרב שנחת עלינו היא מנת סלט סום טאם - סלט פפאיה ועגבניות שרי.
מצרכים:
כוס פפאיה חתוכה לרוחב
רבע כוס גזר חתוך לרצועות
2 כפות מיץ לימון
7 עגבניות שרי חצויות ל 2
3 כפות צ`ילי מתוק healthy boy
1 כף רוטב סויה בהירה healthy boy
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
הכנה:
לערבב הכל ולהגיש על מצע חסה.
משקה קרם קוקוס
המרענן הרשמי של הקיץ: משקה קרם קוקוס
אני מטורפת על מתכונים שמשלבים קרם קוקוס, ועבור שומרי כשרות הקרם גם מהווה פתרון מעולה להכנת קינוחי פרווה נהדרים. סוואלי סיפרה לנו שחשוב לבחור בקרם קוקוס איכותי כדי להגיע לתוצאות טובות, ואת הקרמים הטובים ביותר מייבאים מתאילנד. הקרמים המיובאים מהפיליפינים לרוב מהולים במרכיבים נוספים כגון קונפלור. מומלץ להביט בתווית בפעם הבאה שאתם רוכשים קרם קוקוס ולראות היכן הוא יוצר.
איך תדעו אם מדובר במי קוקוס או קרם קוקוס? ההבדל הוא באחוזי השומן. מעל 21% שומן - מדובר בקרם קוקוס. מתחת לכך - מדובר בנוזל קוקוס או מי קוקוס, שהם גם נהדרים להכנת מנות שונות כגון עוף בקוקוס.
מצרכים:
פחית קרם קוקוס
פירות שאוהבים- תות שדה, אפרסק, ענבים, מלון, וכמובן - אננס. אפשר להשתמש בלקט פירות מקופסת שימורים.
אופציונאלי - פניני טפיוקה
מים או חלב
סוכר לפי הטעם. הממתיק הטוב ביותר למשקה הוא סוכר דקלים מומס שנותן לו טעם אלוהי.
הכנה:
מערבבים הכל, טועמים, ומאזנים כמויות עד שמרוצים מהטעם.
פירות שאוהבים- תות שדה, אפרסק, ענבים, מלון, וכמובן - אננס. אפשר להשתמש בלקט פירות מקופסת שימורים.
אופציונאלי - פניני טפיוקה
מים או חלב
סוכר לפי הטעם. הממתיק הטוב ביותר למשקה הוא סוכר דקלים מומס שנותן לו טעם אלוהי.
הכנה:
מערבבים הכל, טועמים, ומאזנים כמויות עד שמרוצים מהטעם.
השפית סוואלי אלדר נולדה בתאילנד, והגיעה לישראל בשנת 1980. לאחר נישואיה לאבי אלדר, הקימו בני הזוג קייטרינג מצליח, אשר הציג לראשונה בפני הישראלים את המטבח התאילנדי האותנטי. בהמשך פתחו את רשת המסעדות התאילנדית הראשונה בישראל "שנגרילה" ובשנת 1992 הקימו את חברת "אוריינטל פוד", המתמחה בייבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק.
סוואלי, בוגרת לימודי בישול UFM ו-Oriental Hotel בתאילנד, היא מרצה בכירה בבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים, מעניקה שירותי ייעוץ קולינארי והדרכות לעסקים ומלווה מסעדות בתהליך הקמתן. בנוסף אחראית סוואלי על הארוחות הרשמיות ועל האירועים המתקיימים בחסות שגירות תאילנד בישראל, ומשמשת כשפית הראשית של משלחות בית המלוכה התאילנדי בעת ביקוריהן התכופים בישראל.
סוואלי, בוגרת לימודי בישול UFM ו-Oriental Hotel בתאילנד, היא מרצה בכירה בבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים, מעניקה שירותי ייעוץ קולינארי והדרכות לעסקים ומלווה מסעדות בתהליך הקמתן. בנוסף אחראית סוואלי על הארוחות הרשמיות ועל האירועים המתקיימים בחסות שגירות תאילנד בישראל, ומשמשת כשפית הראשית של משלחות בית המלוכה התאילנדי בעת ביקוריהן התכופים בישראל.
מתכונים נהדרים נוספים של סוואלי, שיגרמו לכם להרגיש כאילו נחתתם בתאילנד, תמצאו באתר "אוריינטל פוד".
תגובות
הוסף רשומת תגובה