עוגת משחקי הכס

לכבוד העונה החדש של "משחקי הכס" שמתקרבת (באיטיות רבה מדי), אני שמחה להעלות לכאן את עוגת משחקי הכס שלי.
 
כך נראית עוגת גבינה שמתחילה בניו יורק ומגיעה עד ווסטרוז.

את העוגה הכנתי במסגרת פרוייקט בלוגרים מגניב אליו נחשפתי במקרה בפייסבוק, "בלוגרים של אש וקרח".

את הרעיון המעולה לפרויקט העלתה הדר מהבלוג "לילות שימורים", ואת הלוגו הנהדר עיצב גיל מהבלוג "מבשל ואוכל".
 
מדובר בפרויקט מתגלגל, כך שבכל שבוע בלוגר אחר מכין מתכון ברוח משחקי הכס, ומקשר לרשומה של הבלוגר שהעלה לפניו. בסוף הפרויקט אעלה את כל הרשומות של כל הבלוגרים המשתתפים ותמצאו אותן בסוף רשומה זו. בינתיים קבלו את המתכון שהעלתה דניאלה מהבלוג "פרפראות", לכרעי עוף ברוזמרין ולימון, שבהחלט עושים חשק לנעוץ בהם שיניים כאילו אתם זאבי בלהות רעבים.
 
 
המתכון מתחיל בעוגת גבינה טובה. כבסיס לעוגת משחקי הכס הכנתי עוגת גבינה "ניו יורק". העוגה פשוטה ומהירת הכנה, אני השתמשתי במרכיבים הבאים:
 
המרכיבים:
לבסיס העוגה:
150 ג' ביסקוויטים לוטוס
100 גרם חמאה מומסת

 
למלית:
4 ביצים
3 גביעי גבינת שמנת ניו יורק בטעם טבעי גד
1 קופסה ריקוטה פרסקה 9% של גד
כף גדושה קורנפלור
כפית תמצית וניל.

 
לרוטב פטל:
כוס פטל (הפרי, כן? לא סירופ פטל). אפשר להשתמש בפטל קפוא שהפשרתם.
3 כפות סוכר
כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית רום (אופציונאלי)

ההכנה:
מתחילים עם הבסיס - טוחנים את הביסקוויטים ומוסיפים להם את החמאה המומסת. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומשטחים אותה בתבנית אפייה.
 
במקום לטחון את הביסקוויטים פוררתי אותם בשיטה הישנה והמוכרת - שקית ניילון ופטיש שניצלים. זה גם עובד.
 
 
 
מכינים את המלית - מערבבים היטב את כל חומרי המלית עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים, ושופכים על בסיס הביסקוויטים.
 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ואחרי 10 דקות מפחיתים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים עוד 45-55 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
 
 
בינתיים מכינים את רוטב הפטל:
השתמשתי בבלנדר מוט שקניתי ממש השבוע (ב- 80 ₪) כי במשך כל החורף טחנתי מרקים בבלנדר ונמאס לי להעביר את מרק הבטטה שלי מהסיר לבלנדר ובחזרה.
 
טוחנים היטב בבלנדר את מרכיבי הרוטב ושומרים במקרר.

עד כאן יש לנו כבר עוגת ניו יורק נהדרת. את העוגה מגישים עם רוטב הפטל לצידה או עליה, מזלפים אותו לפני ההגשה ממש.
 
אבל אנחנו רוצים עוגת משחקי הכס, נכון? אז בואו נמשיך.
בגרסה שלי כס הברזל הפך לכס עוגת הוניל, ובמקום חרבות הוא מעוטר בגליליות. הכס מונח על בסיס של קצפת, וגם מכוסה בה.
 
הקצפת הזכירה לי כמובן את השלג, שמסמל את בית סטארק כמובן, עם כל החורף שלהם שמגיע כל הזמן.
 
רוטב הפטל, שאם תשימו לב הוא נראה קצת כאילו הוא מבעבע מחום, והדרקון על הכס, מסמנים כמובן את בית טארגריין והחאליסי הגדולה מכולן, והמוטו המוכר שלהם - FIRE & BLOOD.
 
אז הבנתם, העוגה היא למעשה תחינה נרגשת לג'.ר.ר מרטין - אנא שלב כוחות בית מי שנותר ממשפחת סטארק לבין החאליסי, ותן להם להשתלט על הכס בכוחות משותפים. או לפחות אל תהרוג אותם. גם זה יהיה נחמד.
 
הכנת הכס
הכנתי עוגת וניל בחושה ופשוטה, חתכתי אותה, והרכבתי כך:
ציפיתי את העוגה בקצפת שהכנתי משמנת מתוקה
במרכז העוגה ועל הקצפת שפכתי את רוטב הפטל. שיחקתי עם גבולותיו בעזרת כפית כדי שייראה כמו שלולית דם שמתפשטת ומתרחבת. מעורר תיאבון, אני יודעת. תחזיקו מעמד.
 
כיסיתי גם את הכס בקצפת, מה שקצת הרחיב את המראה של הכס והפך אותו יותר למעין כורסה... לא הקפדתי שהקצפת תהיה מהודקת או ישרה במיוחד כי הכס ממילא אמור להיראות גס.
 
 
השחלתי גליליות על שיפודי עץ, וסידרתי אותן בצורה הבאה:
 

והטאצ' הסופי - פסל הדרקון הקטן שלי, שיושב בנחת על כס הגליליות.
 

וכך קיבלתי עוגת משחקי הכס. התוצאה שעשעה אותי מאוד. מה דעתכם עליה?

 
 
רשומות נוספות (עד כה) בפרויקט "בלוגרים של אש ושל קרח:
 
- "סמיפדרו תות ברוטב פיקנטי"-  בבלוג - "פרפראות".
 
- "מאפינס לימון במילוי קארד לימון", בבלוג - "מה יש לאכול".
 
- עוגיות חתונה מקסיקניות, בבלוג - "לילות שימורים".
 
 
 

תגובות