מתכון - נזיד גולאש עשיר

נזיד גולאש שמכינים מבשר טרי ואיכותי, אליו נוסיף פלפל אדום, פטריות, בצל, תפוחי אדמה ותבלינים - ונקבל מנה משביעה וטעימה שתתבשל על הגז ותפיץ ריח מגרה בכל הבית.
 
 
מרכיבים:
3 כפות שמן
חצי קילו בשר בקר (מספר 5) - אני השתמשתי בבשר בקר טרי ישראלי טרי
פלפל אדום חתוך לקוביות או רצועות
בצל חתוך לקוביות
פטריות
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
עגבניות מרוסקות - 600 גרם
רסק עגבניות (קטן)
כף פפריקה
חצי כפית אבקת שום
מלח
פלפל
3 ליטר מים
 
 
הכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן וצורבים את הבשר עד לשינוי צבע. מוציאים מהסיר לצלחת ומניחים בצד. מטגנים את הבצל, וכשהוא מזהיב מוסיפים את הפטריות. לאחר שתי דקות מוסיפים את הפלפל ותפוחי האדמה ומערבבים היטב. מוסיפים את  רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, התבלינים והמים ומערבבים.
 
 
מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, מבשלים במשך שעה וחצי לפחות, כאשר מדי פעם יש להוסיף מים רותחים במידה והנוזל בנזיד הצטמצם מדי.
 
 
אופציית הגשה ל-"מיטיבי לסת": חיתכו את ה"ראש" של לחמניה עגולה גדולה בעלת קרום מעט קשה, רוקנו את התוכן (הניחו אותו בצד לניגוב בהמשך), ומלאו את הלחמניה בגולאש. ההנאה מובטחת.
 
 
 





 

תגובות