אם גם אתם הצטערתם לראות את KFC (קנטאקי פרייד צ'יקן) עוזבים את ישראל כי אתם מכורים לעוף שלהם - זה המתכון עבורכם. בניגוד לעוף של KFC הוא לא מטוגן אלא אפוי ולכן חסכוני יותר בקלוריות, אבל הטעם שלו הוא ממש כמו של המטוגן. עסיסי ורך מבפנים וקראנצ'י ופריך מבחוץ, פשוט ללקק את האצבעות. תאמינו לי, אחרי שתכינו אותו פעם אחת אתם תתמכרו ותרצו להכין אותו כל שבוע.
מרכיבים:
6 שוקיים, נקיות ומופשרות
4 כפות מיונז
כפית חרדל
כפית אבקת שום/שום גבישי
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
פירורי לחם/פירורית
הכנה:
מערבבים ביחד את המיונז, החרדל והתבלינים. מורחים מצפים את השוקיים היטב מכל הצדדים במישרה שנוצרה.
מעבירים את פירורי הלחם לצלחת או קערה - אני השתמשתי בפירורית ביסלי גריל במהדורת קיץ מיוחד כדי ליצור את האקסטרא קראנץ' - ומצפים כל שוק בפירורי לחם. אופציונאלי - לרסס בתרסיס שמן או לזלף מעט שמן זית לפני שמעבירים לתנור.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס, למשך שעה, עד שהציפוי מזהיב.
בתיאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה