מסעדת דולפין ים, אחת המסעדות הוותיקות, המוכרות והאהובות ביותר בירושלים חוגגת 50 שנה עם תפריט עסקיות משתלם, תפריט ספיישלים מגוון ויין חדש במהדורה מיוחדת ומוגבלת.
דולפין ים פתחה את שעריה לראשונה בשנת 1967, עם שחרור העיר, והייתה למסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בירושלים המזרחית ברחוב סלאח א-דין. עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה נסגרה המסעדה במזרח העיר ועברה לת"א עד לתחילת שנות האלפיים, אז חזרה לבירה ומאז ועד היום מסעדת דולפין ים שוכנת במרכז העיר ירושלים.
בין לקוחותיה המפורסמים של המסעדה נמנים שחקנים וזמרים בינלאומיים, פוליטיקאים, אנשי ביטחון, משפט ואקדמיה וביניהם: אליזבת טיילור, פרנק סינטרה, הנרי קיסינג'ר, פט בון, הנשיאים יצחק נבון ושמעון פרס, רוה"מ יצחק רבין, הרמטכ"ל ושר הביטחון משה דיין, מאיר דגן, יובל דיסקין, השופטת דליה דורנר, השופט אהרון ברק, יורם גאון, עומרי כספי ועוד רבים.
חגיגות ה-50
לרגל חגיגות ה-50, השיקו בדולפין ים תפריט ספיישלים עם מנות מהמטבח הצרפתי בהשראת המטבח המזוהה עם העיר ירושלים וביניהן סביצ'ה תותים, פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, פילה בר ים ברוטב בשר סרטנים וצנוברים, פלטת פירות ים זוגית, פלטת בשרים זוגית ועוד.
עוד הושקו במסגרת חגיגות ה-50 יין דולפין ים 2015 - יין לבן יבש מענבי רוסאן-ויונייה, בשיתוף עם יקב אורטל מצפון רמת הגולן במהדורה מיוחדת (רק 1200 בקבוקים) ותפריט עסקיות חדש - פוקאצ'ה אישית וחמה, פלטת סלטים, שתיה קלה וחמה, במחיר מנה עיקרית מוזלת. בנוסף יתקיימו לאורך כל השנה אירועים מיוחדים לציון וחגיגות 50 שנות פעילות המסעדה וההיסטוריה המפוארת של ירושלים שדולפין ים היא חלק בלתי נפרד ממנה.
הביקור במסעדה הוא תמיד תענוג צרוף וחוויה מסחררת של טעמים מוכרים וחדשים. התפריט בדולפין ים כולל מגוון דגים ופירות ים טריים, לצד בשרים משובחים, פסטות, מנות צמחוניות ומנות ילדים, מחומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר המטופלים במקצועיות ומיומנות גבוהה שיצרו למסעדה שם ומוניטין בכל רחבי העיר ירושלים ומחוצה לה.
מה בתפריט?
ראשונות:
אצבעות דגים מטוגנות (46 ₪), שרימפס עשויים בגריל/מטוגנים/בטמפורה/מוקפצים ברוטב לבחירה (46 ₪), קלאמרי מטוגן (46 ₪), סרטנים קטנים רכים מטוגנים (50 ₪), חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז'ן (46 ₪), קרפצ'יו לוקוס (46 פטריות ממולאות בייבי שרימפס ברוטב שמנת (46 ₪), חציל בלאדי קלוי עם טחינה וצנוברים (28 ₪), סלט דליה – עגבניות קצוצות עם כוסברה ובצל, עם או בלי חריף (32 ₪), סלט ירוק בליווי גבינת פטה ואגוזים (32 ₪), סלט ישראלי (32 ₪), מרק היום (32 ₪), מרק דגים (38 ₪), מרק פירות ים (42 ₪).
דגים:
(מוגשים עם רטוב לבחירה – יין לבן ושום, שמנת חרדל, שמנת לימון ונענע, שמנת לימון וצלפים, שמנת ופטריות)
מושט (82 ₪), בורי (82 ₪), סטייק סלמון (88 ₪) , פורל (92 ₪) , אצבעות דגים מטוגנות (84 ₪) , דניס (92 ₪)
בס (92 ₪), מוסר (92 ₪), לברק (92 ₪), ברמונדי (90 ₪), ברבוניות (98 ₪), סולבה (92 ₪), פלטת דגים מעורבת – שלושה נתחי פילה שונים על הגריל (98 ₪), דג גדול למספר סועדים, לוקוס/מוסר/מרלאן, מטוגן או בגריל (120-135 ₪).
פירות ים:
שרימפס מקולפים – יין לבן ושום, שמנת וחרדל, שמנת לימון ונענע, שמנת ופטריות, עגבניות פיקנטי, חריף מתוק, על שיפוד בגריל, מטוגנים, בטמפורה (90 ₪), קלאמרי מטוגן (84 ₪), קלאמרי שלמים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים ונגיעות עגבניה (88 ₪), מולים ברוטב יין לבן, שום ופטרוזיליה (84 ₪), חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז'ן (84 ₪) סרטנים קטנים רכים ומטוגנים (96 ₪), סרטים כחולים עשויים בתנור ברוטב יין לבן וגבינת רוקפור (96 ₪).
המיוחדים של דולפין ים:
פילה מוסר ים ברוטב בלאדי ,לימון, שום, זיתים, צלפים ונגיעות עגבנייה (108 ₪), פילה בס ברוטב שמנת, תרד ופלפלים (108 ₪), לברק/דניס בתנור עם עשבי תיבול (102 ₪), פורל מטוגן עם שקדים בליווי אננס ורוטב תפוז (102 ₪), פילה ברמונדי ברוטב עגבניות, נגיעות שמנת ובייבי שרימפס (115 ₪), סולבה פטריות – פילה סולבה בליווי פטריות מוקפצות עם בצל (108 ₪), סקאלופ (קוקי סאן ז'אק) בתוספת שרימפס ברוטב שמנת רוקפור (116 ₪), שרימפס וקלאמרי שלמים עשויים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים, צלפים ובזיליקום (102 ₪), פלטת פינוקים: שרימפס וסקאלופ ברוטב חריף מתוק, מולים ברוטב שום, שרימפס וסקאלופ בלימון ונענע (108 ₪), פלטת פירות ים מעורבת: שרימפס קלאמרי, סרטנים ומולים בציר דגים ועגבניות /שום ויין לבן (108 ₪), סקאלופ ברוטב בשר סרטנים ושמנת (116 ₪), נתח סלמון מובחר אפוי בתנור עטוף בפסטו ושום (102 ₪).
בשרים:
רצועות חזה עוף עם נודלס, צ'ילי סויה וירקות (78 ₪), פרגית בגריל ברוטב חרדל, דבש ושום (84 ₪), סטייק אנטריקוט, כ-300 גר' (115 ₪), סטייק פילה בקר, כ-300 גר' (120 ₪), שניצל וינאי מפילה עגל (105 ₪), קבבוני טלה בליווי רוטב עגבניות פיקנטי (78 ₪), צלעות טלה מובחרות (135 ₪).
פסטות:
פסטה שמנת פטריות (72 ₪), פסטה ברוטב עגבניות (72 ₪), פסטה שמן זית ושום (72 ₪), פסטה פירות ים (82 ₪), אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ברוטב סויה וסילאן – טבעוני (72 ₪).
מנות ילדים:
שניצלונים וצ'יפס (42 ₪), פסטה ברוטב עגבניות (42 ₪), צ'יפס (12 ₪).
בחרנו לבקר ולהתארח במסעדה באווירה המיוחדת של יום שישי בצהריים, אז מתחילה להתגנב האיטיות הנעימה של סוף השבוע, ואנחנו קידמנו את פניו עם ארוחה מפנקת שהורכבה ממגוון מנות מעניינות ומצוינות.
פתחנו עם פוקצ'ה חמה ופלטת סלטים אשר נכללת בארוחה העסקית. הפוקצ'ה החמה נאפתה במקום והגיעה לשולחן לצד מגוון רחב של סלטים שלא הפסקנו לנשנש. בין הסלטים בלטו במיוחד סלט האיקרה הטרי והנהדר, והכרובית המטוגנת.
המשכנו עם קרפצ'יו לוקוס שהיה עשוי במיומנות ובדקיקות כפי שאנו אוהבים בקרפצ'יו, ועם סביצ'ה נהדר על מצע תאנים בשלות וגבינה כחולה.
ההפתעה האמיתית במסעדה הייתה ריזוטו הסלמון הטעים ביותר שאכלתי אי פעם. ריזוטו ממכר במרקם כל כך נימוח ומדהים שפשוט התענגנו על כל ביס. זו מנה שבזכותה חוזרים למסעדה שוב ושוב, ולעולם לא נמאס ממנה. לצערי זו אחת המנות הכי פחות פוטוגניות, אבל אל תתנו למראה שלה להטעות אתכם - אתם חייבם לטעום אותה ולגלות בעצמכם כמה היא באמת נפלאה.
מנה ממכרת נוספת היא מנת השרימפס ברוטב שמנת וחזה אווז מעושן. מזל שנשארה לנו קצת מהפוקצ'ה לנגב איתה את הרוטב, כי היה חבל להשאיר אפילו טיפה ממנו בצלחת.
בבר המסעדה, תפריט יינות עשיר מהאוסף הפרטי של הבעלים ומגוון רחב של משקאות פרימיום, מיושנים ומעושנים. לצד המנות טעמנו קוקטייל יין רוזה קפוא ומרענן, מוחיטו סטייל. את הארוחה סימנו עם שני קינוחים - קרם ברולה קלאסי ועוגת שכבות שוקולד בראוניז ואגוזים שהייתה פשוט מושחתת.
המסעדה מחולקת לשלושה חללים עיקריים. חלל מרכזי עורפי עם כ-50 מקומות ישיבה באווירה אינטימית, קומת גלריה לאירועים פרטיים או עסקיים, של עד 65 מקומות וכ-35 מקומות ברחבה בחוץ, לישיבה בכניסה למדרחוב ירושלמי שקט ומואר. האווירה במסעדה נעימה ומרגיעה, והיא מתאימה לכולם - זוגות בדייט ראשון, משפחות צעירות ומפגש חברים.
תודה על ההמלצות
השבמחק