אם אתם אנגלופילים, מכורים לדאונטאון אבי ולכל מה שקשור לתרבות הבריטית, או אפילו רק חובבי ארוחות מיוחדות - ודאי תשמחו לשמוע שבמלון "וולדורף אסטוריה ירושלים" השיקו השבוע ארוחות תה מנחה מסורתיות במסעדת “King’s Court” בניצוחו של השף קונדיטור קלוד בן סימון, האחת בסגנון בריטי מסורתי והשניה בסגנון מזרח תיכוני.
אמנם כנראה לא תפגשו שם את המלכה, לפחות עד שהיא תגיע לביקור בארץ, אבל אין קרוב מכך לחוויה אנגלית אותנטית עם מגוון מאפים נימוחים ומתוקים, כריכים מיוחדים ומגוון רחב של חליטות תה.
טעימה מאנגליה
"ארוחת תה המנחה הבריטית מורכבת מכריכי מלפפון וגבינה, סלמון מעושן וסלט ביצים קלאסי לצד סקונס, מאפים מתוקים ועוגות, ונועדה להפיג את הרעב בין ארוחות הצהריים והערב. ההגשה האלגנטית מרשימה בכלי פורצלן יוקרתיים מלווים בסכין חמאה, מזלג מנה אחרונה וכפית תה העשויים כסף, והמנות מוגשות כפינגר פוד", מספר בן-סימון.
הדוכסית אנה מבדפורד הציגה את המנהג בשנת 1840, כאשר נעשתה רעבה בצהריים בעת שהמתינה לארוחת ערב שהוגשה באיחור אופנתי. לדברי השף בתקופת השלטון של המלכה ויקטוריה הפך תה מנחה לאירוע רשמי וטקס בעל חשיבות תרבותית עצומה.
ארוחה בריטית מסורתית וארוחת תה בסגנון מזרח תיכוני
על מנת להציג פן מקומי, לצד ארוחת התה האנגלית המסורתית, תוגש גם ארוחת תה בסגנון מזרח תיכוני. הארוחה המזרח תיכונית כוללת מילפיי וקרם טחינה, פיתה מתוקה וחלווה, מגוון בקלאוות, עוגת הל ותבלינים וכוס קרם קפה, כרמל קינמון ופירורים פריכים. לצד המתוקים יוגשו כריכי פיתה עם טונה אדומה צלויה וטורטיה עם קרם טחינה, חציל קלוי וביצה קשה (כן כן, יש פה מעין "סביח"!) לצד פירות יבשים.
מלבד התקרובת, יוכלו המתארחים לבחור מבין תריסר סוגי תה של חברת Ronnefeldt, בהם דרג'ילינג, אסאם הודי, חליטות אפרסק, בורה בורה ועוד. לארוחה המזרח תיכונית מומלץ להזמין תה מעלי נענע טריים.
הסקונס של השף - וולדורף סקונס
הסקונס המוגשים בארוחת התה הבריטית המסורתית הן לחמניות מתוקות שמקורן בסקוטלנד של המאה ה־16. בזמנו הן נאפו משיבולת שועל והגרסה העכשווית יותר נאפית מקמח חיטה. הסקונס צברו פופלריות רבה והפכו חלק בלתי נפרד מטקס תה המנחה. כמיטב המסורת הבריטית הן מוגשות עם ריבה וחמאה או שמנת אנגלית עשירה.
שף קונדיטור קלוד בן סימון מציע מתכון להכנה ביתית:
מצרכים ל-10 יחידות:
220 גרם קמח
12 גרם אבקת אפיה
2 גרם מלח
50 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה רכה
100 גרם חלב: 80 לבצק, 20 להברשה
20 גרם קרם פרש
ביצה טרופה: חצי לבצק, חצי להברשה
גרידת לימון
25 גרם צימוקים
אופן הכנה:
מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח.
מערבבים חמאה רכה עם תערובת הקמח. מוסיפים חצי ביצה, קרם פרש וחלב ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר וגרידת לימון ומערבבים היטב עד קבלת תערובת בצק אחידה.
מחלקים את הבצק לשני חצאים ומערבבים בחצי אחד צימוקים.
מרדדים את הבצק לעובי של כ־4 ס"מ. בעזרת כלי חיתוך יוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מערבבים חצי ביצה נותרת עם 20 גרם חלב וקורט סוכר ומברישים את הסקונס מלמעלה.
אופים כ־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
שעות ומחירים
ארוחות התה מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 15:30-18:30
תגובות
הוסף רשומת תגובה