אחת מפשטידות הגבינה הטעימות ביותר היא כמובן מק & צי'ז הקלאסית שמגיעה אלינו ישירות מאמריקה. המתכון פשוט ולא מסובך, ואפשר לגוון עם סוגי הגבינות שיש בבית. כך למשל אם אין צ'דר תמיד אפשר להשתמש במוצרלה, פרמזן או פשוט גבינה צהובה, ואפשר (ומומלץ) לערבב בין סוגי גבינות שונים.
במתכון הזה השתמשתי ברוטב בשמל שהועשר עם גבינה צהובה, גבינת פרמז'ן וגבינת טוב טעם. מערבבים את הפסטה המוכנה עם הרוטב, מפזרים מעל גבינה צהובה ופרמז'ן, מעבירים לתנור ל-30 דקות ומקבלים פשטידה נהדרת עשירה בגבינות, עם מרקם חלומי.
מצרכים:
500 גרם פסטה מסוג פנה או חונקי כמרים
200 גרם גבינה צהובה
150 גרם פרמז'ן
40 גרם חמאה
2 כפיות קמח שטוחות
2 כוסות חלב
חצי חבילה גבינת טוב טעם
מלח ופלפל
אופציונאלי - קורט אגוז מוסקט, חצי כפית שום גבישי
הכנה:
בסיר גדול מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ובמקביל מכינים את תערובת הגבינות. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים עד שהקמח נטמע לרביכה ומוסיפים מיד ובאיטיות את החלב. מערבבים עם מטרפה ידנית עד לקבלת רוטב חלק.
מערבבים את הגבינה הצהובה והפרמז'ן, מוסיפים 2/3 ממנה לרוטב בשמל ושומרים 1/3 לפיזור מעל הפשטידה. מוסיפים לרוטב גם גבינת טוב טעם ואת התבלינים. כשהפסטה מוכנה מוסיפים גם אותה לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית משומנת. מפזרים למעלה את תערובת הגבינה הצהובה והפרמז'ן שנותרו.
אופים בחום 180 מעלות, כ- 30 דקות, עד שהפשטידה זהובה, ומגישים כשהפשטידה חמה וכולם הגיעו לראות מה מריח כל כך טוב במטבח.
בתיאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה