מתכון לגראטן תפוחי אדמה עם בצל בתחתית, שמנת וגבינה צהובה. מנה מנחמת ומפנקת שקל להכין וכיף לאכול.
שימו לב שכדאי להשתמש במנדולינה לפריסת פרוסות דקיקות ושוות שיתבשלו באופן אחיד.
5 תפוחי אדמה בינוניים
בצל בינוני
מיכל וחצי שמנת לבישול (375 מ"ל סך הכל)
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל
הכנה:
בעזרת מנדולינה פורסים את הבצל לג'וליאנים דקים ומפזרים בתחתית התבנית.
פורסים גם את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, בעובי של לא יותר מ 3 מ"מ.
מסדרים על הבצלים בתבנית חצי מכמות הפרוסות של תפוחי האדמה. מפזרים מעל חצי מכמות השמנת. מפזרים מלח ופלפל.
מסדרים מעל את המחצית השנייה של תפוחי האדמה. מפזרים באופן שווה את שארית השמנת מעל, ממליחים ומפלפלים.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת ומעבירים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות. מניחים נייר כסף מעל התבנית.
לאחר שעה ועשר דקות מסירים את נייר הכסף ומשאירים בתנור לעשרים דקות נוספות.
את תהליך ההכנה תוכלו לראות בסרטון המצורף :)
<
בתיאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה