לחם קופים שום ושמן זית, במילוי גבינה

עיגולי בצק חמים ורכים שנתלשים אחד אחד, עם הפתעת גבינה בתוכם, וטעם ממכר של שום ושמן זית.
 
מצרכים:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
כפית שטוחה מלח
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים פושרים
3 כפות שמן זית
למילוי-
קוביות גבינה - פרמז'ן/צפתית/מוצרלה(בגודל ס"מ על ס"מ) - מה שמתחשק לכם
לטבילת כדורי הבצק-
כפית מלח
חצי כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
אופציונאלי - 3 כפות פסטו, או עשבי תיבול שאוהבים- פטרוזיליה יבשה/אורגנו
 
לפיזור מעל - חצי כוס פתיתי גבינת פרמז'ן
 
הכנה:
מכינים את בצק השמרים במיקסר. משמנים את הבצק שבקערה ומעבירים למיקום חם להתפחה מתחת למגבת, עד להכפלת הנפח (זה יכול לקחת בין שעה לשעתיים, תלוי בטמפרטורה בבית).

בינתיים מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, המלח, השום הכתוש ועשבי התיבול.
כשהבצק תפח תולשים ממנו חתיכות בצק שוות בגודלן, ממלאים בקובית גבינה, מגלגלים לכדור וטובלים בשמן הזית המתובל עד לכיסוי מלא. אפשר להחליף את קוביות הפרמזן בקוביות גבינה רכה יותר, כמו גבינה צפתית, כדי שממש תימס באפיה בתוך הכדור.

משמנים תבנית קפיצית 24 ס"מ. מפזרים את הכדורים בתבנית עם רווחים של ס"מ אחד בין כדור לכדור (הרווחים ייסגרו בהתפחה השניה) ומפזרים מעל פרמזן.
 

 
מתפיחים התפחה שניה (כשעה).
 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך 40 דקות.
כשהלחם יוצא מהתנור מושחים מעל את יתרת השמן המתובל. ממתינים שיספג, תולשים ואוכלים.
 
 

 

 

בתיאבון!
 

תגובות