עוגת לב מהירה עם שכבות קרם

לאחר שבפוסט הקודם כתבתי על עוגת המספרים שהכנתי ליום ההולדת של בן השנתיים שלי, הפעם אעלה את המתכון לעוגת הלב המהירה והפרווה שהכנתי ליום ההולדת. 

עוגת הלב הייתה פרווה כדי שהאחיינית שלי שאלרגית לחלב תוכל גם לאכול עוגה וליהנות ביום ההולדת. מכיון שלא היה לי הרבה זמן להכין אותה כי באותו היום הכנתי 3 עוגות אחת אחרי השנייה, השתמשתי בבצק פרווה מוכן - ניתן להשתמש בבצק פריך או בצק פילאס, וכמובן בשמנת צמחית. קישטתי מעל בפירות העונה: קיווי, אננס ותותים, ויצאה עוגה נהדרת. 



מרכיבים לעוגת לב מהירה:

הבצק:
חבילת בצק פריך פרווה או בצק פילאס פרווה

לקרם:
2 מיכלי שמנת צמחית (500 מ"ל ביחד)
אריזת פודינג וניל (80 גרם)

לקישוט:
פירות, מקרונים (לוודא שגם הם לא מכילים חלב, בד"כ הם פרווה, אבל לפעמים המילוי חלבי), שוקולד מריר, פרחים אכילים או כל מה שמתחשק לכם. 

להכין מראש: 
תבנית בצורה הרצויה. אני הדפסתי דף עם לב וגזרתי אותו, ומתוכו גזרתי באמצע לב קטן נוסף. 


הכנה:
מניחים נייר אפיה מעל הבצק, מניחים מעל את הצורה או המספר שגזרתם וחותכים בהתאם לצורה. מכינים 2 צורות זהות. 
אופים את הבצק בתנור על חום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. 


משאירים בתבנית עד לצינון מוחלט, ומעבירים למגש שעליו תרצו להגיש את העוגה, עליו נרכיב את העוגה. מזלפים את הקרם עם צנתר עגול או צנתר כוכב, מניחים את הצורה הזהה השניה מעל הקרם, מזלפים גם מעליה ומקשטים עם הפירות או מה שבחרתם לקשט איתו. 

מקררים במקרר ל- 5 שעות לפחות לפני ההגשה.







תגובות