מתכון: כרובית מוקרמת עם קרם פרש

לצד כל הפסטות והפוקצ'ות בשבועות - חייבים מנה קלילה קצת יותר. מנת הכרובית המוקרמת היא אידיאלית לשולחן שבועות כי היא גם מגרה וגם קלה בטירף להכנה. 10 דקות עבודה וקיבלתם מנה מנצחת שאני אוהבת להכין לא רק בשבועות אלא לפחות פעם בשבוע.
 
מרכיבים:
כרובית - אפשר קפואה ואפשר טרייה, מנוקה ומחולקת לפרחים.
1/2 חבילת קרם פרש (100 גרם).
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
1/2כפית מלח
מעט פלפל (אופציונאלי)
קורט אגוז מוסקט (אופציונאלי)
1/4 כוס ממי הבישול של הכרובית
 
הכנה:
לחמם את התנור ל- 180 מעלות.
להרתיח מים בסיר ולבשל את הכרובית עד להתרככות מלאה. לשמור רבע כוס ממי בישול הכרובית לפני הסינון.
לערבב בקערה גדולה את התבלינים ורבע כוס ממי הבישול עם חצי חבילת קרם פרש (100 גרם).
לסנן את הכרובית ולהעביר לתערובת הקרם פרש, לערבב היטב עד שכל הכרובית מכוסה ברוטב.
להעביר לתבנית חסינה לחום ולפזר מעל מוצרלה.
 
להכניס לתנור חם ל- 25 דקות, או עד שהמנה מזהיבה.
 
 
 
 
 בתיאבון וחג שמח!

תגובות