כינור בכיכר- מסעדת גריל בשרית חדשה בירושלים

אוכל ומוזיקה תמיד מהווים שילוב נפלא, ואת שניהם תמצאו במסעדת הגריל הבשרים החדשה בירושלים - "כינור בכיכר".
 
המסעדה הוקמה בקומפלקס "כיכר המוזיקה" המחודש, אותו קומפלקס שהירושלמים הותיקים שנהגו לבלות בפאב ה-"בלו הול" ובאיזורו לא יאמינו איך הוא נראה עכשיו לאחר השיפוצים הנרחבים בו.

המסעדה מציעה נתחי בשרים מובחרים הצלויים בתנור ג'וספר, דגים טריים, לחמים הנאפים במקום, סלטים רעננים, קוקטיילים ועוד.
 
 
 

מסעדת 'כינור בכיכר' משתרעת על שטח של כ-200 מ"ר עם כ-200 מקומות ישיבה. התפריט  מבוסס על מנות גריל של בשרים מובחרים צלויים בתנור ג'וספר חדיש, דגים טריים, מגוון סלטים רעננים ממרכיבים עונתיים ולחמים חמים הנאפים לכל סועד, במיוחד, בטאבון.
 
המסעדה מחולקת לשני חללים שונים המאפשרים מגוון של אפשרויות בילוי שונות. בחלל המרכזי בקומת הכניסה, קיימים 100 מקומות ישיבה עם כסאות בהתאמה אישית וספות יוקרתיות, בר משקאות רחב ומרהיב עם מיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית, וקפה של חברת 'וריניאנו' (Caffe Vergnano 1882) מבית הקלייה הוותיק ביותר באיטליה. בנוסף, בחלל הפנימי טאבון אבן שיובא במיוחד מארץ המגף ועמדת אירוח.

 
בחלל החיצוני ברחבת כיכר המוזיקה, כ-100 מקומות ישיבה הפונים לרחבה המרכזית של 'כיכר המוזיקה' ולבמת ההופעות. היושבים בחוץ יוכלו ליהנות מצפייה בהופעות החיות המתקיימות במתחם לאורך כל ימות השבוע, כמו גם מארוחה באוויר הירושלמי.

על העיצוב המיוחד ב'כינור בכיכר' אמונה האדירכלית סברין זיטמן, אשר השתמשה בשילובי צבעים מעוררי תיאבון, המשדרים נועם, רוך ושלווה, בגוונים של ורוד פוקסיה, חום ולבן, לצד שילוב חומרים היוצרים מראה יוקרתי ותחושה אלגנטית וביניהם עור, בד, משטחי פרקט מעץ ושיש. על קירות המסעדה והחללים בה מוצבים כינורות שונים, על קיר הבר תצלומי ענק של כינורות. מסעדת 'כינור בכיכר' הינה חלק מקומפלקס 'כיכר המוזיקה' החדש והמרהיב במדרחוב נחלת שבעה בירושלים, ובו יתקיימו הופעות חיות במשך כל ימות השבוע, מוזיאון המוזיקה העברי, קפה 'נחמן', חנות בוטיק, גלריית אומנות, ובעתיד בית מלון, בית ספר למוזיקה ועוד.

צילום: דניאל לילה
 
את המטבח מנהל השף קובי קטני, בעל ניסיון קולינרי עשיר, שכיהן במשך עשור כשף הראשי במסעדות, Chez Olivier, ו- Middle Brighton Bath מהמצליחות בעיר מלבורן אוסטרליה ושנתיים כשף הראשי של מסעדת 'מוזה בהר'. "הרעיון מאחורי כינור בכיכר הוא ליצור מסעדת גריל בשרית המעניקה לסועדים חוויה קולינרית איכותית הנותנת תמורה מלאה למחיר. לסועדים בכינור בכיכר יוגשו אך ורק סלטים טריים מירקות עונתיים הנחתכים במקום ופיתות טריות וחמות הנאפות במיוחד לכל שולחן, ללא תוספת תשלום, בשרים, ודגים מהנתחים הטובים, המובחרים והטריים ביותר.
 
 
 
מה בתפריט, ומה טעמנו?
הוזמנו לסעוד במסעדה כאורחי המקום. ראשית נהנינו מפוקצ'ה וסלטים על חשבון הבית, איתם מפנקים כל אורח שמבקר במסעדה. הפוקצ'ה הייתה טריה והסלטים היוו פתיחה קלילה וטעימה לארוחה המענגת שבדרך.
 
מנות ראשונות:
פיצה רוסטביף עם אנטריקוט עגל, בצלים וחרדל (45 ₪), חומוס שעועית לבנה עם ראגו עגל ופטריות שימג'י (38 ₪), אמפנדות בשר טלה, סחוג וטחינה (45 ₪), סלט חסות ועשבי תיבול עם חזה ברווז ותפוח עץ ירוק (38 ₪), פטה כבד ברווז ועוף על לחם קלוי וקונפיטורת שום (45 ₪), נקניקיות מרגז חריפות על גחלים (45 ₪), ירקות טמפורה ורוטב טרטר (38 ₪).
 
טעמנו את מנת הפיצה רוסטביף - פיצה דקה ועליה עגבניות שרי, בזיליקום טרי, רוסטביף, רוטב חרדל וקונפי שום מעולה. המנה הייתה חריפה יותר ממה שציפינו, ומסתבר שזה היה בזכות רוטב הצ'יפוטלה שהוסיפו לה. המנה גדולה ומכובדת ותספיק בהחלט כמנה ראשונה לשני אנשים. פיצה, כידוע, הוא אוכל הניחומים האידיאלי והיא קיבלה טוויסט יוקרתי יותר במסעדת כינור בכיכר. מנה מומלצת לחובבי הפיצה, ובמיוחד לחובבי הטעם הפיקנטי הנוטה לחריף.

 
בנוסף, נהנינו ממנת הפטה כבד ברווז ועוף על לחם קלוי וקונפיטורת שום. הפטה הגיע במרקם נימוח וטעם מתקתק בזכות קונפיטורת השום. מכיוון שמנת הפטה הייתה מכובדת בגודלה, אבל נלוותה אליה פרוסת לחם קלוי אחת- כל ביס היה גדוש בהרבה פטה ומעט לחם קלוי, ומומלץ היה להוסיף צנים או שניים למנת הפטה המצויינת לשם האיזון.
 
 
 
מנות עיקריות:
סלמון קומפלט, ביצת עין מטבוחה וצ'יפס (98 ₪), צלעות טלה על  הג׳וספר, מנגולד, תרד מוקפץ, חומוס ולימון פרסי (146 ₪),  אנטריקוט עגל 300 גר', שום צלוי וצ'יפס (152 ₪), פפרדלה טרייה ארטישוק ירוק קונפי, עגבניות לחות, שמן זית ולימון (68 ₪), פילה דניס צלוי, פירה מזלג, תרד ופלפל קלוי (89 ₪), פילה בקר, שאלוט פורטבלו וציר בקר (165 ₪) אסדו שש שעות, צ'ימיצ'ורי, בצל ופלפלים על הגריל (98 ₪), המבורגר 220 גר' עם צ'יפס (68 ₪).
 
טעמנו את מנת האסאדו והיא הייתה לא פחות מנפלאה. אסאדו שבושל 6 שעות עד שהבשר הפך לכל כך רך שהוא נשר בקלות מהעצם, משכשך ברוטב עשיר, סמיך ומתקתק שהזכיר לנו את הרוטב המפורסם של TGIF. מנת האסאדו מגיעה עם רוטב צ'ימיצ'ורי בצד לחובבי שילובי הטעמים.
 
 
שיפודים:
אנטריקוט עגל עם בצלים צלויים (56 ₪), קבב טלה עם צנוברים, טחינה ועגבניות (48 ₪), שקדי עגל לימון ושום (48 ₪), מעורב ירושלמי על פוקאצ'ה פתוחה (42 ₪), פרגיות על גחלים, לימון, שום וטימין (42 ₪) חזה ברווז סילאן ואגסים (48 ₪), טבעוני: בצל, פלפלים וזוקיני מהג'וספר (32 ₪).
 
בחרנו בשיפוד חזה ברווז סילאן ואגסים. גם כאן קיבלנו בשר רך ואיכותי, ברוטס סילאן ואגסים, לצד אגס שנאפה היטב בתנור. המנה אפילו הגיעה על שיפוד בעיצוב מקסים שמזכיר את אופן ההגשה במספר מסעדות באירופה. גם המנה הזו הייתה מתקתקה ולכן היא מומלצת לחובבי הרטבים המתוקים בלבד.
 

קינוחים:
סלט פירות (28 ₪), פלטת פוטיפורים זוגית (56 ₪), פרופיטרול במילוי גלידת וניל ורוטב שוקולד חם (36 ₪), פלטת פירות זוגית (56 ₪), טארט תפוחים (42 ₪), פלטת פירות זוגי (56 ₪), סורבה (42 ₪), מוס שוקולד (42 ₪), מיניארדיז זוגי (56 ₪), סופלה (42 ₪), פרופיטרול (42 ₪)
 
לסיום נהנינו מפלטת פוטיפורים זוגית בה כיכבו מקרונים במגוון טעמים לצד מיני מרמלדות, טראפלס ופרלינים. קינוח עדין ואלגנטי שאינו מכביד מדי בסיומה של הארוחה הבשרית העשירה.
 
 
 
כינור בכיכר –  מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה.
כשרות מהודרת- רבנות ירושלים
02-9944902

תגובות