לביבות תפוחי אדמה וגבינת שמנת

לא חייבים לחכות לחנוכה כדי להכין את לביבות הגבינה הכל כך טעימות וכל כך קלות האלה. הן מורכבות מכמה מצרכים בסיסיים שתמיד אפשר למצוא בבית, ומובטח שייטרפו אותן בשמחה בארוחת הערב.
 
 
 
מרכיבים (לכ- 25 לביבות):
  • 3 תפוחי אדמה גדולים מגוררים
  • חבילת גבינת שמנת (200 גרם)
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח
  • כפית מלח
  • מעט פלפל
הוסף כיתוב

 
 
ההכנה:
 
מערבבים בקערה את כל המצרכים יחדיו עד שמתקבלת עיסה אחידה.
 
 
 
מחממים במחבת מעט שמן (לא לטיגון עמוק), או חמאה. כשהשמן חם מעבירים בכל פעם כף גדושה לשמן החם ומשטחים את הלביבה עד לגובה של כחצי ס"מ.
 
 
להכנת הלביבות השתמשתי כאן בגבינת השמנת עירית-בצל החדשה (5% שומן) של תנובה שקיבלתי לטעימה והיא חסכה לי גירור של בצל וקיצוץ של עירית ושילובם בבלילה. טעם הבצל העדין שהתקבל בלביבות היה נהדר ואפילו קיבלתי בקשה מיוחדת להכין אותן שוב עוד באותו השבוע.
 
לצד הלביבות הכנתי מטבל גבינה שאיתו גם קישטתי את הצלחת - פשוט ערבבתי חצי כפית פפריקה מתוקה בגבינת השמנת עם הבצל והעירית, והתקבל מטבל קליל וטעים שנוגב בהנאה רבה עם הלביבות.
 
 
 
 
בתיאבון, וחג חנוכה שמח לכולם!
 
 

תגובות