מאפינס גבינה בטעם מעושן

את מאפינס הגבינה האלה תכינו תוך 5 דקות. הרכיב הייחודי שנותן להן טעם מעושן ומיוחד הוא גבינת הבולגרית - חצילים החדשה על המדף של פיראוס. את הגבינה קיבלתי להתנסות והופתעתי לגלות שבשילובה במאפים מתקבל טעם מעושן מעודן נהדר.
 
 

הגבינה החדשה לא מכילה חתיכות גדולות של חציל, כך שגם מי שלא חובב את המרקם עשוי לאהוב אותה. לדעתי היא אידיאלית לשימוש במאפים כשרוצים לתת להם טעם מיוחד.
 
 
מרכיבים:
לבלילת המאפינס:
  • חבילת גבינת בולגרית פיראוס חצילים למריחה (200 ג')
  • שמנת חמוצה (200 ג')
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי קמח תופח
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל
 
לקישוט (אופציונאלי):
  • גרעיני חמניה
  • גרעיני דלעת
 
 
 
הכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המאפינס, מעבירים לתבנית מאפינס (אם מדובר בתבנית מתכת ולא סיליקון, או שאתם משתמשים בעטרות נייר - אל תשכחו לשמן) ומפזרים מעל את הגרעינים.
 
מכניסים את תבנית המאפינס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים.
 

https://www.instagram.com/p/BUC6L3QAwuI/


 
 
 


 

תגובות