עוגת שמרים ואפרסקים מהירה - משלושה רכיבים בלבד

בצקים מוכנים חוסכים הרבה זמן ובלאגן במטבח, כך שאני שמחה להשתמש בהם כשאין לי כוח או רצון להפעיל את המיקסר וללכלך את השיש בקמח. לכבוד חג השבועות הקרוב השיקו את סדרת בצקי החמאה הכוללת שלושה מוצרים שמהווים "קיצור דרך" מעולה בדרך למאפים הנחשקים לחג.
 
בבצק השמרים של מעדנות השתמשתי לאפיית עוגה וקרואסונים סופר מהירים - העוגה משלושה מרכיבים, והקרואסונים משני מרכיבים בלבד! (את המתכון לקרואסונים תמצאו כאן).
 


עוגת שמרים במלית אפרסק

 
מרכיבים (לשתי עוגות שמרים):
  • חבילת בצק שמרים עלים חמאה.
  • 2 אריזות שימורי אפרסק גדולות.
  • ביצה.
הכנה:
לאחר שהפשרתם את בצק העלים במקרר לפחות שמונה שעות, חותכים מחצית מבצק העלים. חותכים את האפרסקים המשומרים כמו בתמונה, ומניחים אותם במרכז הבצק.
 
 
חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות סימטריות, ועוטפים את האפרסקים ברצועות, בכל פעם רצועה מכיוון אחר, עד שהם עטופים לחלוטין.
 
 
מושחים ביצה על המאפה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אופים כחצי שעה או עד שהעוגה מזהיבה.
 
 
 
פורסים ומגישים לצד קצפת או כדור גלידת וניל.
 
 
 
 
סדרת בצקי החמאה של מעדנות כוללת:
 
- בצק שמרים עלים חמאה - מתאים במיוחד לקרואסון, רוגעלך ועוגת קראנץ'.
 
- בצק פריך חמאה למאפים מתוקים - מתאים לעוגיות, לפאי ולטארטים מתוקים.
 
- בצק עלים חמאה - מתאים למספר רב של מאפים מתוקים ומלוחים - קרם שניט, בורקסים, טארט טאטן, מקלות פריכים, מאפים ממולאים ועוד.
 
 
 
 
 

תגובות