רוטב רוזה בעשר דקות - שדרגו את הפסטה שלכם

רוטב רוזה הוא אחד הרטבים האהובים עלי ביותר, והוא כל כך קל להכנה. לכל מי שנמאס מרוטב עגבניות משעמם - רק הוסיפו לו שמנת והנה קיבלתם מנה שונה לחלוטין בטעמה, והרבה יותר מפנקת.
 


את רוטב הרוזה בעשר דקות הכנתי עם בצל ושום קפואים של "דורות" מהתבניות שבמקפיא שצמצמו מאוד את זמן ההכנה, ובמקביל הכנתי את הפסטה תוך הקפדה שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה כדי שהיא לא תצטרך "לחכות לו".
 
 
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
2 קוביות בצל קפוא "דורות".
2 קוביות שום כתוש קפוא "דורות".
רסק עגבניות קטן (100 ג').
שמנת לבישול 15% (250מ"ל).
250 גרם פסטה.
 
לתיבול: מלח, פלפל, בזיליקום, אורגנו.
 
 
הכנה:
הרתיחו מים לפסטה, במקביל חממו במחבת את שמן הזית, הוסיפו את קוביות הבצל הקפוא עד להפשרתן במחבת, ערבבו והוסיפו את קוביות השום הכתוש לטיגון מהיר של דקה, היזהרו שלא לשרוף את השום כדי שלא יתקבל טעם מריר.
 
 
 
 
 
הוסיפו את הרסק ואת התבלינים וערבבו היטב, הוסיפו את השמנת וערבבו עד להטמעתה ברסק. הביאו לרתיחה, הנמיכו לאש בינונית ובשלו כ- 5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
 
 
במקביל הכינו את הפסטה. סננו את המים, השיבו אותה לסיר והוסיפו את הרוטב.
 
 
 
 
רוטב הרוזה מעולה לפסטות כמובן, אבל יהיה נהדר גם על תפוח אדמה חם שמכינים בנייר אלומיניום בתנור (שעה וחצי על חום 250 מעלות, שייצא כמעט כמו במדורה), עם פרמזן מגורר מעל. פשוט תענוג.
 
 

 
 
 

תגובות