יום רביעי, 9 במאי 2018

קיש בטטה ובצל מהיר - מתכון מיוחד לשבועות

קיש בטטה ובצל מושלם לשבועות. זהו מתכון שאני מכינה בכל חג שבועות, והוא תמיד מצליח לגרוף מחמאות. כמובן שאפשר ומומלץ להכין אותו לא רק בחג. 



זמן הכנה: 20 דקות

מצרכים:
2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות 
בצל סגול בינוני קצוץ
מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (250 מ"ל)
50 גרם חמאה
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
בצק עלים או בצק פילאס
חצי כפית מלח
מעט פלפל
רבע כפית שום גבישי
אופציונאלי- קורט אגוז מוסקט

הכנה:
משטחים מראש בצק עלים או בצק פילאס מוכנים בתבנית פאי משומנת כדי לחסוך את הזמן של הכנת הבצק. להעביר למקרר בהמתנה למלית.

לטגן את הבצל בחמאה עד לשקיפות. להוסיף את הבטטות. לטגן ולאדות עוד כ-7 דקות עד שהבטטות מתרככות מעט והבצל מזהיב. מכבים את הגז ומניחים להתקררות.


בינתיים מערבבים את הביצים, הגבינות והתבלינים. מוסיפים את הבטטה והבצל, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בה הכנתם מראש את הבצק. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות ל-40 דקות עד שהקיש מזהיב והריח המעולה שלו קורא לכם לתנור.

יש להמתין שהקיש יתקרר לפני החיתוך על מנת שיתייצב.

בתיאבון וחג שמח 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה