עוגת גבינה אוריאו ללא אפיה

עוגה קלה להכנה והתוצאה יוצאת מושלמת. עוגיות אוריאו אמנם מעולות כפי שהן, אבל השילוב שלהן בעוגה עם חמאה ומלית גבינה מתוקה-חמצמצה מובילה לתוצאה נהדרת וטעימה אפילו יותר. 

השקיעו רק חצי שעת עבודה ותקבלו את העוגה האידיאלית לסוף השבוע או לכל אירוע שבו מתחשק לכם לפנק את החברים והמשפחה. 




מרכיבים:
שתי חבילות עוגיות אוריאו (או עוגיות בסגנון דומה)
100 גרם חמאה מומסת
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל ביחד)
חבילת פודינג וניל (80 גרם)
גביע שמנת חמוצה (150 גרם)
150 גרם גבינת שמנת 
1/3 כוס סוכר

הכנה:
במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים גסים. מערבבים 2/3 מהפירורים עם החמאה המומסת ואת היתר שומרים לקישוט העוגה מעל המלית. ומשטחים בתבנית קפיצית בקוטר 26. 

מכינים את מלית הגבינה- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים את פודינג הוניל. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, השמנת והסוכר. מקפלים את תערובת הגבינות לתוך הקצפת. התערובת מתוקה חמצמצה ומאזנת את המתיקות של עוגיות האוריאו.



מורחים את המלית על תחתית האוריאו, ומעל מפזרים את פירורי האוריאו שנותרו. אני אוהבת לקשט גם עם עוגיות שלמות (אפשר לגנוב 2-3 לקישוט במקום להכניס לתערובת הפירורים).

מכסים את התבנית בניילון נצמד או במכסה ומעבירים ללילה במקרר לייצוב העוגה.







תגובות