מוקפץ סיני מושלם- מתכון

מוקפץ סיני טוב כולל מבחינתי המון ירקות בכמה צבעים, נודלס טעימים והרבה רטבים שמשתלבים יחדיו היטב ומוסיפים למנה מרקם נעים וטעמים מעולים שמציפים את הפה בכל ביס.

לכל מוקפץ ניתן להוסיף גם קוביות עוף, רצועות בקר או קוביות טופו. במתכון הזה השתמשתי בחזה עוף שחתכתי לקוביות קטנות. בנוסף השתמשתי במספר מוצרים מהסדרה האסייתית החדשה של אסם שקיבלתי להתנסות - בנודלס אטריות הביצים וברוטב הצ'ילי המתוק וקיבלתי מחמאות מבן הזוג שאמר שזה אחד המוקפצים הכי טעימים שהכנתי.


מרכיבים:
2 כפות שמן שומשום
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
גמבה גדולה חתוכה לרצועות דקות
חבילת פטריות (טריות או מקופסה) פרוסות
בצל גדול חתוך לרצועות
חצי כוס תירס
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
300 גרם נודלס

רטבים:
4 כפות גדושות רוטב צ'ילי
3 כפות רוטב סויה קלאסי
3 כפות סילאן 

לקישוט: 
בוטנים/קשיו

הכנה:
מחממים בווק את שמן השומשום. מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הפטריות לשלוש דקות, מערבבים ומקפיצים. מוסיפים את הירקות וממשיכים להקפיץ 5 דקות נוספות. במקביל מכינים את הנודלס לפי הוראות ההכנה. 



מוציאים את הירקות לצלחת בצד או (בגרסה מהירה יותר ואם יש לכם מספיק מקום במחבת- פשוט מזיזים אותם הצידה), כדי שיהיה מקום להוספת קוביות העוף שצריכות להיצרב על המחבת. 


לאחר שקוביות העוף נצרבות מערבבים אותם עם הירקות. מוסיפים את הנודלס ואת הרטבים ומערבבים היטב עד שהרטבים נטמעים. 




מפזרים בוטנים או קשיו מעל ומגישים.




בתיאבון!








תגובות