מהתנור לשולחן - למה כיף לבשל בטאג'ין ומתכון לטאג'ין בקר עם גרגירי חומוס וראס אל חנות

אני אוהבת לבשל בכלים מיוחדים ולהכיר את הטעמים הייחודיים שמתקבלים בשיטות בישול שונות. אחת משיטות הבישול הותיקות והטעימות, כזו שתראו בכל פרסום של מסעדה מרוקאית, היא בישול בטאג'ין. 



הטאג'ין הוא כלי חרס בעיצוב מיוחד, מושלם לבישול תבשילי קדירה עשירים ומחממים עם טעמים עמוקים, בדרך כלל בבישול ארוך בתנור או בבישול ישיר על הכיריים. היופי שלו והמראה הייחודי שלו מאפשרים גם הגשה מיוחדת ישירות לשולחן של הכלי המרשים. 

טאג'ין של חורף
לרגל העונה הקרה השיקה רשת Arcosteel Kitchen טאג'ין מהודר שישמש אותנו להכנת מאכלי קדירה ומאכלים מסורתיים תוך כדי שמירה על טעמים אותנטיים.

הטאג'ין, מסדרת Multi Cook של המותג ARCOSTEEL, עשוי משילוב ייחודי של פורצלן עמיד וחסין אש וטרה קוטה, המאפשר העברת חום באופן אחיד והינו עמיד בפני טמפרטורות חום קיצוניות.  הוא ניתן לשימוש בכיריים (גז וחשמל) ובתנור (עד 220 מעלות), קל לניקוי וניתן לשטיפה במדיח כלים. בשל מראהו המרשים - ניתן להשתמש בו להגשה דקורטיבית: היישר מן התנור אל השולחן.


הטאג'ין זמין בצבע שחור ובצבע לבן וטרה קוטה טבעית. 
אחריות ל- 3 שנים 
גודל 1.5 ליטר, 35*29*21.5 ס"מ 
מחיר: 199 ₪ 
ניתן להשיג ברשת Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן) ברחבי הארץ

מתכון לטאג'ין בקר עם גרגרי חומוס וראס אל חנות
באדיבות המותג "ארקוסטיל"

מצרכים ל- 4 מנות:
1 כוס (200 גרם) גרגרי חומוס (עדיף מזן הדס), מושרים למשך הלילה
2 כפות שמן זית
600 גרם בשר לצלי (כמו כתף, זרוע או צוואר), חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים גס
3-4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
1 פלפל צ'ילי חריף אדום, פרוס דק (למי שפחות מתחברים לחריף: אפשר גם פלפל ירוק)
ראש שום אחד מופרד ומקולף
8-10 משמשים מיובשים, חצויים
2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות (ניתן להחליף בכפית חוויאג'+כפית אבקת קארי)
מלח ופלפל שחור
אופציונלי: קורט זרעי כוסברה 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. 
2. מחממים על כיריים גז את תחתית הטאג'ין מעל להבה גבוהה כשתי דקות. 
מוסיפים את השמן וחצי מקוביות הבשר וצורבים היטב, 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. 
מוציאים את הבשר לצלחת וחוזרים על התהליך עם שאר הקוביות, וגם אותן מוציאים לאחר ההשחמה לאותה צלחת. 
3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הפלפל החריף הפרוס ומעט מים פושרים. 
מערבבים מעל להבה בינונית, ובעזרת כף עץ משחררים את המשקעים שנוצרו מצריבת הבשר. 
4. לאחר 2-3 דקות, מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה ותערובת התבלינים ומטגנים דקה נוספת.
5. מחזירים את הבשר (כולל הנוזלים שניגרו ממנו), מוסיפים את המשמשים החצויים והחומוס המושרה. מוסיפים מים פושרים עד 2/3 גובה הטאג'ין (המים לא יכסו הכל, זה בסדר) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
6. מביאים לרתיחה, סוגרים עם המכסה ומעבירים לתנור. 
להשאיר בתנור למשך 3 שעות, כאשר מדי שעה פותחים בזהירות רבה ומערבבים את תכולת הסיר (כדי להבטיח בישול אחיד לכל המרכיבים). מכסה הסיר חם – מסירים אותו רק עם כפפות מטבח או מגבת. 
7. התבשיל מוכן כאשר הבשר נימוח, גרגרי החומוס רכים (אבל לא נימוחים) והטעמים התמזגו יפה.
8. רגע לפני ההגשה כדאי לטעום ולתקן תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים ביחד עם קוסקוס או אורז. אפשר לפזר כוסברה טרייה מעל.  



אני הכנתי גם תבשיל בקר עם שזיפים, והמרקם והטעמים יצאו מושלמים (מתכון יעלה בהמשך). 




*הטאג'ין התקבל להתנסות*

תגובות