לחמניות בצל מטוגן מושלמות

לחמניות מבצק שמרים, רכות וממכרות, עם בצל מטוגן מתקתק מעל. אתם חייבים לעצמכם להכין אותן ממש עכשיו! 



מרכיבים
(להכנת 25-30 לחמניות):

לבצק:
1 קילו קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
2 וחצי כוסות מים קרים
חצי כוס שמן זית

לטופינג הבצל:
4 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים, פרוסים דק
כפית מלח

הכנה
מכינים את בצק השמרים. משמנים את כדור הבצק. מכסים במגבת, מניחים במקום חמים וממתינים עד להכפלת הנפח.

בינתיים מטגנים במחבת רחבה את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה, ומוסיפים את המלח. 

אחרי שהבצק תפח, תולשים ממנו חתיכות ומגלגלים לכדורים (אמורים לצאת 25-30). משטחים ביד או באמצעות מערוך. מפזרים את הבצל המטוגן מעל. מסדרים בתבנית, שומרים על מרחק של 3 ס"מ כי הן עוד יתפחו. 



אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהלחמניות מזהיבות.


בתיאבון!


תגובות